Maike Hoogenhout

0
2255

WESTERKWARTIER – Zelf mag ze nog niet stemmen, maar in het Westerkwartier kan er bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november voor haar gekozen worden. Maike Hoogenhout uit Noordwijk is met haar 16 jaar één van de jongste verkiezingskandidaten van Nederland. Ze komt op de lijst voor Sterk Westerkwartier. In oktober wordt bekend op welke plaats. Maike heeft net een avontuurlijke wereldreis achter de rug. Ze heeft gezeild en geleerd op een driemaster met School at Sea. Deze reis inspireerde de 16-jarige om politiek actief te worden. “Want pas ver van huis besef je wat je allemaal aan het Westerkwartier mist.” Maike heeft haar politieke interesse niet van een vreemde. Haar vader, Dick Bins, is ook actief voor Sterk Westerkwartier, lid van GroenLinks en verbaasd over de mogelijkheid om op deze leeftijd al kandidaat te worden. “Je mag verkiezingskandidaat zijn als je in de komende vier jaar 18 wordt”, legt Dick Bins uit. “Stemmen mag natuurlijk nog niet en daarom is het zo dat als Maike wordt gekozen er tot haar 18e verjaardag een vervanger in de raad komt.” De komende tijd wil Maike haar stinkende best doen om jongeren naar de stembus te krijgen. “Er is hier in de kleine dorpen niet veel te doen voor jongeren en ze worden te weinig bij dingen betrokken. Ik wil laten zien dat je hier zelf een verschil in kan maken.”