Sterk Westerkwartier verbaasd uitspraken Berend Hoekstra

0
904

WESTERKWARTIER – Sterk Westerkwartier, de onlangs opgerichte partij in het Westerkwartier, heeft zich verbaasd over de uitspraken van Berend Hoekstra. Hoekstra, burgemeester van de gemeente Leek en tevens onafhankelijk hoofd van het stembureau gemeente Westerkwartier, liet zich in de pers ontvallen dat de naam van Sterk Westerkwartier voor verwarring kan zorgen. Dit omdat, naast Sterk Westerkwartier, de partij Veiligheid en Zorg Westerkwartier ook deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.
In de Kieswet staat dat partijnamen niet verwarrend mogen zijn. Sterk Westerkwartier meent dat de kiezer prima in staat is om beide partijen te onderscheiden. Zij roepen dan ook op om de kiezer in het Westerkwartier niet te onderschatten. Daarbij hopen zij dat het onafhankelijke stembureau Westerkwartier een open vizier ten opzichte van alle partijen hebben. ‘Het zou jammer zijn als een bureaucratische horde deelname van Sterk Westerkwartier aan de verkiezingen zou dwarsbomen.’