Johan Smit – Voorzitter Rederijkerskamer Langewold

0
477

NIEKERK – “Het zijn inderdaad spannende tijden voor deze voorzitter. Dit jaar bestaat Rederijkerskamer Langewold exact honderd jaar en dat wilden we uitgebreid vieren. Met een openluchtvoorstelling in de Kuzemerkooi. Dat is niet een locatie die voor ons voor de hand ligt, dus het heeft wat voeten in aarde. 11 september is het zover, dan wordt de eerste van vijf voorstellingen gegeven van ‘Wat u Wilt!’, een stuk van William Shakespeare. Tot en met 15 september staat er elke dag een voorstelling gepland.

We zijn inmiddels bijna een jaar bezig met de voorbereidingen.  Vorig jaar –in 2017- zijn we na de zomer begonnen, waarna we nu dus bezig zijn met het zetten van de puntjes op de i. Ik moet wel zeggen dat we en fantastisch traject hebben doorlopen. De verschillende werkgroepen hebben schitterend werk geleverd en je merkt dat het leeft in het dorp. Het jubileum en de voorstelling worden breed gedragen en dat is –zeker voor een voorzitter- mooi om te zien.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik best zenuwachtig ben. Je wilt er met z’n allen een succes van maken en dat kriebelt best. De voorstelling blijft in je hoofd zitten. Ik ben er dagelijks mee bezig, al geeft dat vooral een goed gevoel. Bang dat het mis gaat ben ik overigens niet. Daarvoor zijn de voorbereiding té goed geweest. We zien dat het loopt en dat is fijn. Eigenlijk kan alleen het weer nog tegen zitten, want bij een openluchtvoorstelling is het handig dat het droog is.

Naast voorzitter speel ik zelf ook mee in de voorstelling. Dat doe ik al sinds 1998, het jaar dat ik mij heb aangesloten bij Langewold. Nu 20 jaar geleden. In de tussentijd heb ik diverse bestuursfuncties bekleed en op dit moment ben ik zes jaar voorzitter. Dat is zeker leuk. Temeer omdat de club weer groeit. Ook wij hebben een aantal moeilijke jaren achter de rug, maar het jonge talent lijkt ons te hebben gevonden. Op dit moment hebben we 18 leden en dat is genoeg om leuke stukken te spelen. ‘Wat u Wilt!’ is daar zeker één van. De toekomst ziet er goed uit.

Maar nu dus eerst de nabije toekomst; de jubileumvoorstellingen in de Kuzemerkooi op 11, 12, 13, 14 en 15 september. Per dag kunnen we 300 mensen vermaken en er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn te reserveren via www.rederijkerskamerlangewold.nl.“