Aduard 2000: Clubman Alssema kijkt met Aduard naar linkerrijtje

0
313

ADUARD – Trainer Henk Alssema staat aan het begin van zijn derde seizoen bij Aduard 2000. De clubman ziet dit jaar uit naar de ontmoetingen met streekgenoten Zuidhorn en Grootegast in de Groningse derde klasse.

De zesde plaats was afgelopen seizoen het eindresultaat voor Aduard 2000. ‘Die zesde plaats is nu niet gelijk de doelstelling,’ zegt Alssema. ‘Wij gaan voor het linkerrijtje. Lukt dat, dan gaan we voor de top-6 en wellicht een periodetitel. We zitten in een mooie competitie met voornamelijk Groningse clubs.

Alssema begint alweer aan zijn derde jaar als oefenmeester van Aduard 2000, de ploeg waar hij in het verleden zelf voetbalde en jeugdtrainer was. Na een uitstapje van enkele jaren als assistent- en jeugdtrainer bij Hunsingo en Viboa voelt hij zich weer thuis in Aduard. ‘Het is een mooie en vooral een gezellige vereniging.’

Twee belangrijke spelers van Aduard vertrokken deze zomer: Martijs van Beusekom en doelman Klaas Cruiming. ‘Met Martijs vertrekt een dragende speler,’ zegt Alssema. ‘Hij was één van onze spelverdelers, maar kan door werkverplichtingen niet meer voetballen. Dat is wel een aderlating voor ons. Klaas stopt met keepen en wilde nog een paar jaar voetballen in een lager elftal.’

Voor het nieuwe seizoen strijden twee keepers voor de vrijgekomen plek onder de lat bij de paars-witte equipe. Iljo Kooistra, oud-keeper van Zuidhorn, zat de afgelopen jaren in Oostenrijk en Tobias Top komt over van Gorecht. Alssema: ‘De selectie is grotendeels intact gebleven. Uit de jeugd zijn er een paar spelers bijgekomen. Met een groep vol jonge jongens mogen wij niet verwachten om het kampioenschap te spelen.’

‘Veel clubs in onze klasse kunnen bovenin meedoen,’ zegt Alssema. ‘Loppersum en Groen Geel zie ik als de favorieten. Be Quick 1887 had eind vorig seizoen een goede reeks. Zij willen dat doorzetten en zo snel mogelijk naar een hoger niveau. Daar mogen wij dus ook veel van verwachten. Met tegenstanders als Zuidhorn en Grootegast staan er ook een paar mooie wedstrijden in de buurt op het programma.’