Uitreiking eerste exemplaar van “timmerlieden en aannemers“

0
1558

GRIJPSKERK – Op zaterdagochtend 8 september werd aan de algemeen directeur van het aannemersbedrijf Oosterhof Holman te Grijpskerk, de heer H.Beerda, het eerste exemplaar uitgereikt van het zesde deeltje uit de nering reeks van de Stichting Kluften en Waarden. Dit deel gaat over de timmerlieden en aannemers die in de 20e eeuw in Grijpskerk e.o. werkzaam waren. Twintig van deze ambachtslieden worden in dit boekje beschreven. Er zijn veel bijzondere foto’s in opgenomen. In alle zes delen van de nering reeks tot nu toe,  wordt een specifieke beroepsgroep beschreven. Ze zijn  te verkrijgen bij boekhandel Hoekstra in Grijpskerk. Het zevende deeltje, dat naar verwachting in 2019 verschijnt, beschrijft de banken en notarissen in Grijpskerk. Op de foto vlnr: A.Boer (OH), M.Koopmans (KW), H.Beerda (OH), T.Wierstra (KW), B.Zijlstra (KW), L.Kloppenburg (KW), A.Maat (KW), H.Luijken (KW).