De Lauwers: De spanning stijgt in Warfstermolen

0
234

WARFSTERMOLEN – De Lauwers is terug in de vierde klasse. Het niveau waarop de vereniging vaak wel en soms niet acteert. “We hebben een prima jaar achter de rug”, vindt Nico Roorda doelend op de promotie via de achterdeur. De Lauwers wist zich afgelopen seizoen te plaatsen voor de nacompetitie en wist middels hangen, wurgen en een heleboel spektakel de doelpuntrijke weg naar de vierde klasse te vinden. “Daar willen we graag blijven”, stelt trainer Roorda zich ten doel.

De oefenmeester is geen onbekende op de Warfstermoler velden. Achter hem liggen een verleden als speler bij de club en een eerdere periode als hoofdtrainer. “Ik ben trots op dit trainerschap”, vertelt Roorda. “In je leven heb je maar een paar grote liefdes. Naast mijn vrouw is De Lauwers daar één van.” De vierde klasse wacht, weet hij. “Een enorme opgave. We gaan het doen met dezelfde selectie als vorig jaar, zonder Bert Jager.” De aanvallende middenvelder keerde terug naar VV Grijpskerk om zich daar bij de selectie aan te sluiten. “Jammer”, vindt Roorda. “Met Bert raak je twaalf doelpunten, een heleboel creativiteit én een leuke kerel kwijt. We hadden hier een goede speler aan hem.” Maar ook zonder Jager is De Lauwers niet kansloos, denkt Roorda. “Dit is een ontzettend leuke competitie voor ons. Met regionale ploegen als ASC’75 uit Augustinusga en OKVC uit Oldehove. Er zijn een aantal sterke ploegen bij en het wordt voor ons zeker spannend, maar kansloos zijn we niet. Als wij doen waar wij goed in zijn, dan is handhaving gewoon een reëel doel.” Bovenin  zullen Velocitas, Helpman, ONR en FC LEO de dienst gaan uitmaken, voorspelt hij. “Maar daaronder zit een aantal ploegen die allemaal van elkaar kunnen winnen. Ik zie niet waarom wij daar niet in mee zouden kunnen doen.” Aan de club zal het niet liggen. Roorda meldt dat bij De Lauwers alles goed geregeld is. “Deze club wordt gedragen door veel vrijwilligers en dat zie je in alles terug. De accommodatie ligt er netjes bij en randzaken zijn in orde en prima verzorgd. Onderschat dat niet, voor een hoofdtrainer is het heerlijk dat je je puur kunt richten op het voetbal. Nee, het is heerlijk trainen hier en als we ons weten te handhaven dan ben ik een tevreden trainer.”