VV Zuidhorn: De blik voorzichtig omhoog

0
299

ZUIDHORN – “Ja, degraderen ís teleurstellend”, blikt VV Zuidhorn-trainer Kees Bouma kort terug op het afgelopen seizoen. Na een aantal moeizame jaren in de tweede klasse kwam er vorig seizoen een einde aan het avontuur en keerden de groenhemden terug in de derde klasse. “Als je er al een tijdje tegenaan hangt, weet je dat het er een keer aan zit te komen”, aldus Bouma realistisch. Niettemin schept de degradatie nieuwe kansen. De Zuidhorner voetbalvereniging maakt zich op voor een nieuw seizoen, “een mooi seizoen”, hoopt de trainer.

De selectie lijkt grotendeels intact gebleven. “Al hebben zich er wel wat mutaties voorgedaan”, weet Bouma. Captain en clubman Laurens Bloem en Peter Janse zijn afgezwaaid, daarvoor in de plaats komen de talentvolle broers Stefan en Martijn Smit. “Zij pikken goed aan en zitten al dicht bij een basisplaats”, stelt Bouma. “Er is bij Zuidhorn sowieso veel goede jeugd. De toekomst ziet er goed uit!” En dat is mooi, want de club hoort thuis in de tweede klasse, vindt de trainer. “Maar of een terugkeer er direct al in zit blijft nog even afwachten”, voorspelt hij. “Groen Geel en LTC hebben zich flink versterkt en zijn –denk ik- de absolute titelkandidaten. Daarachter zitten Achilles 1894, Loppersum en ook Zuidhorn.” Van de middenmoot wil Bouma niets weten. “Dat is ook plek 7”, zegt hij. “En dat is te laag. Wij kunnen tweede worden, maar ook vijfde. Daartussenin moeten wij het ook zoeken. In de subtop dus.” Kees Bouma hoopt dat te bewerkstelligen met aanvallend en dominant voetbal. “We hebben een vrij jonge selectie”, stelt hij. “Er zit rek in. Wij moeten ons ontwikkelen en een eigen herkenbare speelstijl op de mat leggen.” Zuidhorn doet dat niet alleen tegen de eerder genoemde tegenstanders, maar ook tegen clubs uit de eigen regio. Onder meer Aduard 2000 en Fc Grootegast zijn ingedeeld in de klasse 3C, waar ook Zuidhorn in uitkomt. “Het is een zware competitie met een aantal wedstrijden die op voorhand spektakel beloven”, besluit Bouma. “We openen het seizoen zaterdag 22 september thuis tegen Aduard. We kunnen dus direct vol aan de bak.” Zonder Robin van de Steege die helaas in 2018 niet in actie zal komen. Het Zuidhorner talent kampt met een kruisbandblessure die hem lang aan de kant zal houden.