GSVV: Clubman Alink wil met GSVV bovenin meedraaien

0
249

GERKESKLOOSTER – GSVV is aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen, ondanks de zeer slechte staat van hun velden. Theo Alink is nu eindelijk hoofdtrainer bij zijn eigen vereniging. Hij wil met een vrijwel ongewijzigde selectie in de top van de vijfde klasse eindigen.

‘Onze voorbereiding was niet zo geweldig,’ zegt Alink. ‘We konden geen gebruik maken van onze eigen velden. De eerste trainingen hebben wij afgewerkt op de velden van SC Twijzel. De laatste weken kunnen wij wel trainen op ons eigen trainingsveld. Dat is veel los zand en noem ik daarom gekscherend Zand Siro, naar het stadion van AC Milan. Hopelijk kunnen wij onze competitiewedstrijden wel op onze eigen velden spelen. Dat is nog even afwachten. Het tweede veld is net omgeploegd en tot maart sowieso niet bruikbaar’

GSVV wordt voor Alink zijn vierde club als hoofdtrainer. ‘Ik begon als trainer bij derdeklasser Ternaard in Noord-Friesland. Na twee jaar ben ik naar VIOD Driesum gegaan. In mijn eerste jaar werden wij bijna ongeslagen kampioen van de vierde klasse. Juist GSVV hield ons één keer op een gelijkspel.’ Alink bleef vier seizoenen bij VIOD. In het seizoen 2016/17 had hij Noordbergum onder zijn hoede.

De selectie van de roodhemden blijft nagenoeg ongewijzigd. ‘Vorig seizoen vulden bij blessuregevallen twee oud-spelers van het eerste elftal de gaten op,’ legt Alink uit. ‘Zij zitten nu weer bij het tweede. Onze selectie is vrij jong. Op een paar ervaren spelers na zijn de meeste jongens begin twintig. De laatste jaren zijn de verwachtingen nog niet uitgekomen. Daarom is het belangrijk dat de neuzen vanaf het begin dezelfde kant op staan.’ Alink krijgt bij GSVV zijn jongste zoon Wichard (20) onder zijn hoede. De spits moest vorig jaar de topscorertitel aan Marco Kooistra laten. ‘Die samenwerking is net als met de andere spelers prima.’

GSVV zit in een competitie met veel clubs uit de buurt. ‘Maar derby’s wil ik het niet noemen,’ zegt Alink. ‘Het is niet meer zoveel haat en nijd als vroeger. Ik verwacht veel van Boornbergum. Met Friese Boys en De Sweach moeten wij ook rekening houden. Zij hebben de ambitie uitgesproken om naar de vierde klasse te promoveren.’