VV Opende: “De start moet dit seizoen echt beter”

0
408

OPENDE – Trainer Marcel Hiemstra gaat zijn tweede seizoen in bij VV Opende. Na een hectisch eerste seizoen hoopt hij de peender vereniging dit jaar in rustiger vaarwater te brengen. “We begonnen vorig jaar natuurlijk dramatisch”, stelt de in Opende woonachtige Hiemstra. “Veel blessures, veel pech en overmacht speelden ons parten.” Het gevolg laat zich raden; in de winterstop leek Opende zich op te kunnen maken voor de vijfde klasse. Ware het niet dat na de winterstop de puzzelstukjes op hun plek vielen en het tij keerde. Punten werden aaneen geregen en handhaving bewerkstelligd. Zo vindt VV Opende zichzelf komend seizoen in de klasse 4C.

“De start moet dit seizoen echt beter”, weet ook Hiemstra. “Met twee nieuwe aanwinsten en goede aanwas van onderop moet dat ook kunnen. We hebben een jonge en gretige selectie, dus heb ik er zeker vertrouwen in.” Dat ook wisselvalligheid een kenmerk van jong is begrijpt de oefenmeester. “Niettemin richten we ons op de middenmoot. Het doel is om ons eerder veilig te spelen dan vorig jaar. Dat zal er ook voor zorgen dat er beter gevoetbald wordt, want in alle eerlijkheid, degradatiespanning komt het voetbal niet ten goede.” Voor kritiek is Marcel Hiemstra niet bang. “Peenders zijn kritisch, en dat mag ook. De steun van het publiek is altijd aanwezig bij deze hechte club en bovendien verwachten wij ook het één en ander van onszelf. Vooral qua inzet.”

VV Opende is ingedeeld in een Groninger vierde klasse. “Natuurlijk hadden we gehoopt om ingedeeld te worden aan de Friese kant”, stelt Hiemstra. “Dan hadden we aantal mooie derby’s gehad waar ook onze penningmeester blij van wordt. Toch moet ik zeggen dat dit ook een mooie en bovenal sterke klasse is.” Met ASC’75 uit Augustinusga en Boerakker zijn er zelfs een aantal ploegen uit de eigen regio vertegenwoordigd. Voor het kampioenschap tipt de peender oefenmeester Helpman en Velocitas. “Met ODV en Haulerwijk als outsiders”, denkt Hiemstra. “Zij hebben hun zondagtak opgeheven, waardoor ze nu over bredere selecties beschikken.”

Tot slot een grote pluim voor de vrijwilligers van VV Opende. Hiemstra: “Het is een droge zomer geweest, maar in Opende liggen drie schitterende biljartlakens. Dankzij onze vrijwilligers die tijd noch energie hebben gespaard om dit te bewerkstelligen.”