Felicitaties voor honderdjarige

0
523

ZUIDHORN – Een bijzonder verhaal, dat van mevrouw Van der Woude-Klaassens. De in Zuidhorn woonachtige mevrouw, werd afgelopen week door burgemeester Berend Hoekstra gefeliciteerd met haar honderdste verjaardag. Dat is op zich al opmerkelijk. De burgemeester van Leek feliciteert meestal alleen mensen die ook daadwerkelijk woonachtig zijn in Leek. Maar mevrouw Van der  Woude-Klaassens is dat niet. Sterker nog: ze woonde nog nooit in Leek. Echter, haar briefadres is al jaren een adres in Leek. Dat houdt dus in dat zij, feitelijk, een inwoner van Leek is, ondanks dat ze vroeger ‘gewoon’ in Groningen woonde. Burgemeester Berend Hoekstra maakte het weinig uit dat mevrouw in Zuidhorn woonachtig was: hij reisde speciaal voor haar een stukje verder dan gebruikelijk, en feliciteerde mevrouw met haar honderdste verjaardag. Dat er nog vele mogen volgen!