Molen De Fortuna draait vrolijk door met nieuwe roeden

0
282

NOORDHORN – Toch een soort-en-met van klein feestje in Noordhorn waar de monumentale molen De Fortuna woensdag nieuwe roeden heeft gekregen. De roeden zijn in maart van de molen gehaald, omdat landelijk was besloten alle molens in Nederland met deelbare roeden stil te zetten. Deelbare roeden zijn in het midden bij de as met bouten aan elkaar verbonden. Bij twee molens met dit type roeden in Nederland waren de bouten gebroken. Ook molen De Fortuna had deelbare roeden. Na constatering van bovengenoemde problemen heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 47 molens in Nederland stil laten zetten, totdat de problemen waren verholpen. Molenwethouder Fred Stol is uiteraard in zijn nopjes met de herstelde molen: “Wij zijn blij dat molen De Fortuna met de nieuwe roeden weer kan draaien en jaren mee kan.”