Westerkwartier krijgt kinderburgemeester

0
828

WESTERKWARTIER – Als voorloper op de ‘echte’ burgemeester heeft het Westerkwartier alvast een kinderburgemeester geïnstalleerd. Ilan den Haring werd woensdag benoemd als waarnemend kinderburgemeester in het bijzijn van de vier burgemeesters van Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum. Het idee voor het benoemen van een kinderburgemeester heeft Ilan den Haring zelf geopperd bij burgemeester Henk Kosmeijer van Marum. Het idee is met enthousiasme ontvangen door de burgemeester en zijn collega’s van de andere drie gemeenten. Ilan is waarnemend kinderburgemeester tot halverwege 2019 en zal aanwezig zijn bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld het welkom heten van Sinterklaas. Het is de verwachting dat in de eerste helft van 2019 duidelijk wordt hoe de  kinderburgermeester van de gemeente Westerkwartier gekozen wordt.