Fraaie rondrit door Traction Avant Nederland

0
482

MIDWOLDE – Ter ere van het 45-jarig jubileum viert Traction Avant Nederland (TAN), vond afgelopen weekend een rondrit plaats door het Westerkwartier en een deel van de gemeente Noordenveld. Circa dertig oldtimers namen deel aan deze historische rondrit.
In 1964 werd in Leiden de Société de Citroën opgericht door enkele studenten die zich voortbewogen in de klassieke Citroën Traction Avant. Het primaire doel van de vereniging was om in onderling overleg de onderdelenvoorziening veilig te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ongeveer tegelijkertijd werd in Amsterdam ook een Traction-sleutelclub opgericht. Al snel gingen de twee clubs samen en vormden zij één landelijke vereniging: Traction Avant Nederland, doorgaans afgekort tot TAN.
Momenteel heeft de vereniging een kleine duizend leden en donateurs.
Bij Gasterij Inkies te Midwolde werd de start van de rondrit gehouden. Daarna vertrok de stoet met olditmers via Oostwold, Zuidhorn en Grijpskerk naar het nieuw geopende museum Canadian Allied Forces 1940-1945 te Grootegast. De stoet eindigde uiteindelijk bij de Norgerberg, waar een buffet werd aangeboden aan de deelnemers. Al met al een geslaagde dag voor Traction Avant Nederland afdeling Noord!