Brenda Sanderman

0
1660

Sport Vereniging Surhuizum

SURHUIZUM – “Het is nooit saai bij Sport Vereniging Surhuizum. Ik ben nu sinds drie jaar voorzitter en in die tijd heb ik veel beleefd. Er is altijd wel iets aan de hand. Trainsters die zwanger zijn, vertrekkende gymjuffen en nog meer zwangere trainsters. Ach, het houdt het spannend zullen we maar zeggen. Het maakt het voorzitterschap in ieder geval een drukke bezigheid.

Nee, eerlijk gezegd had ik er aanvankelijk niet zo’n trek in. Ze benaderden mij drie jaar geleden met de vraag of ik misschien zin had in het voorzitterschap. In eerste instantie heb ik geweigerd, maar toen begon ik erover na te denken. Ik heb drie meiden op streetdance en gym, dus eigenlijk kon ik helemaal geen ‘nee’ zeggen. Zo werkt het niet. Als je zo betrokken bent bij een vereniging met je hele gezin, dan moet je ook wat terugdoen. En ach, je doet het ook niet voor jezelf.

Het is overigens wel heel leuk om te doen. Ik hou wel van delegeren en ik mag graag alles weten. Nieuwsgierig ben ik zeker, dus de rol van voorzitter past mij wel. Dan word je overal van op de hoogte gehouden.

SV Surhuizum is een echte omni-vereniging. We geven gym en streetdance aan kinderen, er is een dames fitgroep en er wordt gevolleybald. Tevens hebben we tegenwoordig een streetdancegroep voor moeders. Dat begon vorig jaar als een geintje tijdens een uitvoering van de kinderen en is uitgemond in een leuke activiteit. Momenteel hebben we zo’n 80 leden. Dat is best goed voor een dorp als Surhuizum, al moet ik daar wel bij zeggen dat we ooit groter zijn geweest. Het is vooral een erg gezellige vereniging waar recreatief sporten voorop staat. Gewoon lekker gezond bezig zijn.

Als vereniging zijn we momenteel op zoek naar een penningmeester. Dat is echt een belangrijk item momenteel. 5 november aanstaande stopt onze huidige penningmeester en een vervanger vinden blijkt bijzonder lastig. Zowel binnen de vereniging als in het dorp Surhuizum is er weinig belangstelling voor de functie. En een vereniging runnen zonder penningmeester is haast onmogelijk. Dus mocht iemand zich geroepen voelen om ons uit de brand te helpen; graag! Zij kunnen zich melden via sportverenigingsurhuizum@hotmail.com. Misschien dat het helpt om  erbij te vermelden dat het maar 4 á 5 uurtjes per maand kost en men er 80 sport liefhebbende mensen gelukkig mee maakt.”