VZ Westerkwartier publiceert kieslijst

0
2747

WESTERKWARTIER – VZ Westerkwartier heeft de lijst bekend gemaakt waarmee zij hopen hoge ogen te gooien tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018. Reeds bekend was de naam van de lijsttrekker. Ytsen van der Velde blijft de politieke kopman van de partij, die onder zijn leiding is uitgegroeid tot de grootste partij van Grootegast. Na Van der Velde prijkt de naam van Geertje Dijkstra-Jacobi, de wethouderskandidaat van de Partij voor Veiligheid en Zorg.  Nummer drie op de lijst is Cynthia van Putten, momenteel nog raadslid namens GemeenteBelangen (welke opgaat in VZ) in Marum. Zij wordt gevolgd door Johan de Vries (Leek). Opvallende namen zijn verder die van buurtwerker Harry Rook (7), supermarktman Abbe Borger (19),  Johan Kuilman (28) en  Jan Klunder (39). “We willen zo’n 8 á 10 zetels behalen”, stelt Ytsen van der Velde het doel. “Dat is gezien de landelijke trend realistisch. Al beseffen wij ons dat er vooral in Zuidhorn en Leek nog een mooie uitdaging ligt. Daar gaan we dan ook zeker tijd en energie in steken. Daarnaast kent onze lijst een goede geografische spreiding. Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi resultaat neer zullen neerzetten.”

Op de foto de nummers 1 en 2 op lijst, Ytsen van der Velde en Geertje Dijkstra-Jacobi, samen met FC Groningen-directeur Hans Nijland.