Zilveren onderscheiding voor ‘oerlid’ Kornelis Weening

0
229

OPENDE – Een maand gelden net terug uit Moskou, en na Moskou gaat het gewoon ‘Crescendo’ in Opende. Afgelopen woensdag verzorgden zij een gevulde muzikale avond in het BaronTheater ter voorbereiding op het ‘Berlin Tattoo’ evenement dat van 2 tot en met 4 november plaatsvindt in Berlijn. Tijdens deze avond was een bijzonder moment voor Kornelis Weening. In het bijzijn van zijn ouders kreeg Weening een zilveren speldje uitgereikt van de KNMO-bond ter ere van zijn 25-jarig jubileum als lid van Bicycle Showband Crescendo.

In 1993 begon hij als kleine muzikant op de cornet wat later over ging op de trompet. De eerste muzikale jaren heeft hij doorgebracht in het Creshonk. Het voorheen oude clubgebouw van Crescendo. Hier heeft hij nog warme herinneringen aan. Want ook na de repetities was het altijd warm en gezellig om even na te zitten. In 2002 kreeg ‘Crescendo’ een uitnodiging van The Empire Statesmen’ Drum en Bugle Core (korps) uit Rochester (New York). Ze wilden graag dat er twee leden met de fiets een extra element konden brengen in hun eigen show. Hier had Kornelis Weening wel oren na en ging hij met mede-trompettist Folkert-Hans Tolsma richting Amerika voor drie maand in de zomerperiode om elk weekend deel te nemen aan de showwedstrijden van dit Amerikaanse korps. Ze eindigden als 3e in de ranking een mooi en bijzonder avontuur voor de heren. In 2003 had Kornelis ambities en wilde hij graag de sousafoon (bas) bespelen. Die overstap heeft hij ook genomen en is nog steeds een vaste kracht binnen de bassectie. Van 2006 tot 2010 is hij actief geweest binnen het bestuur van Crescendo en in 2014 trouwde hij met (slagwerk) muzikant Nynke van der Ploeg, waarna in 2015 een nieuwe Crescendo muzikant werd geboren binnen huizes Weening.