OKVC geeft de doelpunten ‘gratis’ weg; Opende wijst ONR terug

0
1548

STREEK – Schitterende omstandigheden op de voetbalvelden in de Streek waar afgelopen weekend druk werd gevoetbald. Het mooie weer leverde een aantal verrassende uitslagen op, zoals in de klasse 4C waar OKVC in het eigen Oldehove hard onderuit ging tegen RWF. “Zes tegendoelpunten waarvan 5 totaal onnodig”, vertelt Bert de Vries. De hoofdtrainer is niet blij met de prestaties van zijn manschappen. “We hebben de doelpunten weggegeven tegen een RWF dat geen moment beter is geweest.” Na de 7-1 tegen Haulerwijk van vorige week ziet De Vries een elftal zonder zelfvertrouwen. “Het is zorgen dat er hier geen paniek uitbreekt en dat we met z’n allen de schouders eronder zetten. Volgende week wordt er in onze klasse niet gevoetbald, wat ons een extra weekje geeft om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.” Niettemin vindt De Vries de prestaties van zijn team ‘zwaar frustrerend’. “Nogmaals, er is niets vervelender dan met zulke cijfers verliezen van een ploeg die niet beter is.” Ook VV Buitenpost leed een grote nederlaag op eigen veld. Excelsior’31 bleek een maatje te groot voor de hoofdklasser die met 5 punten uit zeven wedstrijden in de onderste regionen verblijft. In de klasse 2I lijkt ’t Fean ’58 de weg omhoog te hebben gevonden. Na de driepunter tegen Nijland boekten de Feansters afgelopen weekend hun tweede overwinning. In Lemmer werd CVVO met 1-2 verslagen. Een stand die al voor rust werd gerealiseerd. “Met een gelijkspel had ik ook kunnen leven”, liet een opgeluchte Mark Bosma weten. “Eigenlijk was dat ook wel de verhouding”, aldus de trainer van ’t Fean ’58. De wedstrijd tegen het nog puntloze CVVO en de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Wykels Hallum zijn van cruciaal belang voor de blauwhemden. “Dat zijn voor ons wedstrijden met een gouden randje. Tegen deze ploegen moet je winnen.” ’t Fean ’58 kwam al na een kwartier op voorsprong. Een overtreding op René Mellema werd door de goed leidende scheidsrechter Bert Agricola bestraft met een vrije trap. André van der Molen krulde de bal voor de voeten van Willem van Kammen, die zijn derde van het seizoen binnen knalde; 0-1. CVVO voerde het tempo op. De op het laatste moment ingevallen Aart Speerstra – hij verving de niet fitte Sieger Veenstra – zag na een half uur een buitenspeldoelpunt nog afgekeurd, maar enkele minuten later kopte hij alsnog de gelijkmaker binnen. Lang kon de thuisclub niet genieten, want in de volgende minuut schoot Raoul Dijkstra de Feansters al weer op voorsprong; 1-2. Grijpskerk blijft de rode lantaarndrager in de derde klasse B. De roodhemden wisten driemaal het net te vinden tegen Twijzel, maar moesten ook vier keer vissen; 4-3. In dezelfde klasse blijft ook Niekerk hangen in de onderste regionen na een 4-1 nederlaag uit bij ONT. In 3C moest Zuidhorn de koppositie afstaan na een verliespartij in en tegen Loppersum. Elders in deze krant een uitgebreid verslag van deze wedstrijd. Eveneens in 3C een grote nederlaag voor Aduard 2000 dat op eigen veld met 1-7 werd afgedroogd door Groen Geel. Fc Grootegast mag een puntje bijschrijven na een 1-1 gelijkspel tegen Mamio. Opende wees ONR terug in een spannende pot voetbal. “ONR begon beter aan de wedstrijd”, laat peender trainer Marcel Hiemstra weten. “Pas na 15 minuten kwamen wij beter in de wedstrijd. We konden een aantal keer gevaarlijk worden en kregen ook de beste kansen.” In de tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien, stelt Hiemstra. “ONR probeerde te voetballen, maar Opende kreeg de betere kansen.” In de 64e minuut schoot Cato de Boer de peenders op voorsprong; 1-0. “In de 93e min scoorde invaller Henk Veenstra na een messcherpe voorzet van Jarno Westerhof de eindstand op het bord”, besluit Hiemstra die –vanzelfsprekend- blij is met de drie punten. Eveneens in 4C verloor De Lauwers op een zonovergoten sportpark met 2-5 van Haulerwijk. “Na een 0-0 ruststand met meerdere kansen voor beide teams was het Haulerwijk dat tussen de 66e en 75e minuut de wedstrijd naar zich toetrok”, vat trainer Nico Lauwers het verlies van ploeg samen. Sander Wilpstra (bij 0-3) en Remco Stam (bij 1-5) deden nog wat terug voor de thuisclub. Roorda: “ De slotconclusie luidt: in de komende weken zullen we in de wedstrijden tegen Boerakker, ASC’75 en OKVC de eerste punten van dit seizoen moeten pakken.” ASC’75 dat overigens met 5-1 verloor van ODV en zich mag opmaken voor de derby tegen Opende op 27 oktober. GSVV wist in de vijfde klasse C niet te scoren tegen Suameer en keerde met een 1-0 nederlaag terug naar Gerkesklooster-Stroobos. In 5D moest Ezinge de koppositie laten aan Lycurgus. In een onderlinge wedstrijd waren de Groningers met 7-2 te sterk. Zeester en Potetos maakten er een doelpuntrijk onderonsje van; 3-3. De Zoutkamper formatie van trainer Siekman bivakkeert momenteel op de 7e stek in 5D. Niet volgens de verwachtingen die de trainer voor het seizoen uitsprak. Over twee weken speelt Zeester op eigen veld tegen Groninger Boys. Winst is noodzakelijk om aansluiting te houden bij de (sub)top. Zondag speelde Surhuisterveen de wedstrijd tegen Oosterlittens. Een gemakkelijke prooi voor de Feanster oranjehemden die de thuisploeg met 0-6 van de mat veegden.

Foto uit archief de Streekkrant.