Schierste Verhoal ien t Barontheater

0
201

OPENDE – Op vrijdag 2 november wordt de 5e editie van de verhalenavond ‘t Schierste Verhoal van t Westerkwartier’ gehouden. Zeven verhalenvertellers biechten hun  ‘Grootse Blunder’ op in de vorm van een vertelverhaal. Tussen de verhalen door is er muziek van het duo Dobbeljoe. Deze winter vroeg Stichting Mien Westerkwartier via hun website en dit blad om een verhaal in te sturen waarin de schrijver één van zijn grootste blunders bekend maakt. Dat leverde veel vermakeljjke verhalen op over misleide duivenmelkers, verwisselde personen, net niet goed begrepen worden en andere bijzondere gebeurtenissen. Dit najaar zijn zeven verhalen ingestudeerd door de vertellers en op 2 november presenteren ze het geheel aan het publiek. Jaap en Koos Wierenga, samen het duo Dobbeljoe, zijn de grondleggers van de Westerkwartierder muziek. Liedjes met een simpele basis op gitaar, mondharp en bas die vertellen over dagelijkse belevenissen van vrachtwagenchauffeurs, huismoeders, harde werkers, kortom mensen zoals u. Door de liedjes zit bijna altijd een vette knipoog en een beeld op de streek. Deze avond treden ze een aantal keren op, zodat u de verhalen even kunt laten bezinken en wegdromen bij de verskes. De avond start op 20:00 uur (zaal open 19:45) en de entree is gratis.