René van der Weij

0
210

BUITENPOST – Trainer René van der Weij heeft besloten aan het eind van dit seizoen weg te gaan bij VV Buitenpost. De 35-jarige Leeuwarder is bezig met zijn zesde seizoen bij de club en heeft het eerste elftal vorig jaar naar de hoofdklasse geleid. “René is erg succesvol geweest bij Buitenpost. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen zijn keuze om ergens anders aan de slag te willen gaan. Wij bedanken hem voor zijn goede prestaties en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Buitenpost-voorzitter Paul Olijve. Het bestuur van VV Buitenpost gaat nu op zoek naar een geschikte opvolger voor Van der Weij. René van der Weij is in 2013 bij Buitenpost binnengekomen als stagiair bij de eerste selectie. Het jaar erop werd hij assistent-trainer. Al snel zag men binnen de vereniging de kwaliteiten van de oud-prof en de logische stap naar het hoofdtrainerschap werd gezet. Op dit moment staat hij voor het vierde seizoen voor de groep. Na het recordseizoen 2016/2017, waarin Buitenpost het tot de halve finale van de noordelijke districtsbeker schopte, ver kwam in de nacompetitie en als vierde op de ranglijst eindigde, bleek de trainer de jonge spelersgroep nog beter te kunnen maken. In het seizoen 2017/2018 schreef Buitenpost geschiedenis door kampioen te worden in de eerste klasse E.