Schiere verhoalen en DobbelJoe

0
1397
OPENDE / 28-9-2012 / Baron Theater, Mien Westerkwartier organiseerde de verhalen vertel wedstrijd 't Schierste verhoal' waarbij 8 vertellers de verhalen vertelden die of door hen zelf of door anderen werden geschreven. Met een verrassend optreden vertelde Piet de Vries een verhaal over vroeger (verkleed als hippie) en nu. Piet won hiermee zowel als verteller en als schrijver van dit verhaal over zijn eigen jeugd. / Foto: Omke Oudeman

OPENDE – Vrijdag 2 november kunt u in het Barontheater in Opende genieten van 7 nieuwe Westerkwartierder verhalen en van de liedjes van het bekende duo DobbelJoe. De vertellers  van vertelcollectief Kom op Verhoal, eerder in hetzelfde theater met ’IJe aans verteld’ en ‘Laand-Ver-Huus, zullen u vermaken met verhalen over hun ‘Grootste Blunders’. De voorstelling start om 20:00 uur, de zaal is open om 19:45 en de entree is gratis.

Stichting Mien Westerkwartier organiseerde voor de 5e keer de schrijfwedstrijd ‘t Schierste Verhoal van t Westerkwartier’, deze keer met de opdracht: schrijf en kort verhaal ove uw grootste blunder. Normaal niet iets waar je mee te koop loopt, maar ongeveer 20 personen klommen in de pen en schreven hun relaas. Alie de Vries en Melle Hylkema maakten een voorselectie en gaven die aan de vertellers. De afgelopen weken zijn de vertellers aan de slag gegaan met de fok van duiven, vakantie in Frankrijk, Indiase eetgewoonten en een mysterieuze voetafdruk in beton. Verbazing en lach zullen elkaar deze avond afwisselen. Tussen de verhalen door komt u op adem met de liedjes van de broers Koos en Jaap Wierenga, zoals Kom der mor eemen ien, Sukker, t Hoge Diekje of Blinde Haarm.