Financiering rond; MFC voor Grijpskerk

0
323

GRIJPSKERK – Goed nieuws voor De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. Donderdag mocht Petra Koopmans, als stichtingsvoorzitter, de massaal opgekomen aanwezigen vertellen dat de financiering voor het multifunctionele centrum rond is. De stichting heeft 672 duizend euro op weten te halen. Onder meer de provincie Groningen, de gemeente Zuidhorn en diverse fondsen hebben een flinke bijdrage gedaan om de plannen te realiseren. Een uitbreiding van 85 vierkante meter moet ervoor zorgen dat er een grote zaal ontstaat waar driehonderd mensen in kunnen. Tevens wordt er een podium gerealiseerd en verhuist de bibliotheek van Kerkplein 6 naar De Nieuwe Wierde. De verbouwing moet in het voorjaar van 2019 beginnen en zal naar verwachting een half jaar in beslag nemen. Zonder tegenslagen wordt MFC Grijpskerk november volgend haar geopend.