Heren TTV Buitenpost 1 halen uit en pakken koppositie

0
2107

BUITENPOST – Zelden was het zo spannend in poule G van de landelijke derde divisie-tafeltennis. Een gaatje van slechts twee punten. Dat hoopten de Buitenposter-tafeltennissers Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman zaterdagmiddag 17 november goed te maken op koploper Amsterdam ’78. In de eerste van drie ‘finalewedstrijden’ moesten zij daarom ruim winnen van het op lijfsbehoud azende Stede Broec 1; Ronald Koomen, Roy Broersen en kopman Rogier Wijker.

Eerder dit seizoen verspeelde Hofman tegen Wijker vier matchpoints. In Buitenpost gooide Wijker het onderlinge duel sneller op slot (0-3). Voor de gasten uit Grootebroek bleef het zaterdag bij dit ene punt. Kuijer en van Tijum speelden zich onverstoorbaar naar drie enkelzeges. Vooral de overwinningen op de aanvoerder van Stede Broec waren speciaal te noemen; Wijker verloor pas zijn tweede en derde wedstrijd van het seizoen. Hofman wankelde in zijn enkelpartijen, maar bleef met kunst-en vliegwerk overeind. Kuijer en van Tijum zorgden voor de kers op de taart met een overwinning in het dubbelspel: 9-1.

Na afloop kwam er goed nieuws uit Katwijk, waar concurrent Amsterdam ’78 slechts gelijk wist te spelen bij Rijnsoever. Door die puntendeling heeft Buitenpost, met nog twee wedstrijden te gaan, de koppositie overgenomen en dat proberen Hofman, van Tijum en Kuijer de komende weken zo te houden.

Dames TTV Buitenpost blijven steken op gelijkspel in 3e divisie

De dames van Buitenpost kwamen niet goed uit de startblokken tegen de nummer drie van de ranglijst, SVE 3. Na een 2-5 achterstand werd het gelukkig toch nog een gelijkspel door een goede eindspurt. Linda Kleiker was goed voor twee overwinningen op Cynthia Lems en Judith Stoef waarvan de laatste in een zwaarbevochten vijfsetter. Anine Stegeman deed hetzelfde en verloor net als Linda van Yusra Almudhafar maar pakte twee goede punten tegen Lems en Stoef. Rianne Komrij deed het andersom en verloor haar eerste twee wedstrijden van Stoef en Lems maar won verrassend haar laatste partij van Almudhafar en kon zo toch een fraai punt toevoegen aan het totaal. De eerste plaats zit er voor de dames helaas niet meer in maar de aanval op de tweede plek is in elk geval eerst afgeslagen.

Jeugd Buitenpost op kampioenskoers in de 1e klasse

De jeugdspelers van het eerste jeugdteam wonnen afgelopen zaterdag van Dokkum 2 met 4-6. Romke Havinga was goed voor drie overwinningen, Sjouke Spijkerman wist twee maal een punt binnen te halen en Michael Steendam kende deze keer een mindere dag zonder winstpartijen. Het dubbel van Havinga en Spijkerman leverde wel de winst op. De voorsprong op de nummer twee bedraagt nu acht punten met nog twee wedstrijden te gaan en dus lijkt het kampioenschap er aan te komen.