Sinterklaas

0
2368

STREEK – Het is zover! De tijd van pakjes en pepernoten is aangebroken nu de goede Sint weer in het land is. Zaterdag was het genieten van de landelijke intocht, waarna de Goedheiligman ook de haven van Surhuisterveen bezocht. Van Friesland is het maar een kleine stap over de grens richting het Westerkwartier. Dus werd ook Grootegast zaterdagmiddag verblijd met een bezoek. Natuurlijk laat Sinterklaas ook in de rest van het Streekgebied zijn gezicht zien, vergezeld van zijn trouwe kompanen. Zaterdag 24 november is Zuidhorn aan de beurt, waar de Sint om 10.30 uur zal arriveren op de Overtuinen. Dat wordt druk voor de oude baas, want eerder op de ochtend maakt hij ook zijn opwachting in Opende. Rond de klok van 9.30 uur arriveert hij bij De Piramide, waarna de gang richting het BaronTheater wordt ingezet. Na Zuidhorn is Aduard aan de beurt. Burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor verwelkomt de Sint aan het Kaakheem om 14.00 uur in de middag. Omdat Sinterklaas houdt van het kloosterdorp wordt er een rondrit gemaakt alvorens MFC de Meeden te bezoeken. Ook om twee uur arriveert Sinterklaas in Doezum, waar hij op Woelig Water (achter de Krijthestraat) een warm welkom krijgt. Op 1 december, vlak voor zijn verjaardag, worden ook de kinderen in Niezijl niet vergeten. Jaarlijks wordt daar een groot Sinterklaasfeest georganiseerd. Nu maar hopen dat er in geen van de dorpen gekke dingen gebeuren en alle intochten vloeiend en vlekkeloos verlopen.