‘De Drie Gezusters’ naar Sebaldeburen

0
316

SEBALDEBUREN – De beroemde en befaamde bankjes van horecazaak ‘De Drie Gezusters’ in Groningen zijn vanaf heden te bewonderen in Sebaldeburen. “Het café wilde een nieuwe terrasafscheiding, maar wilde de oude bankjes –die dienden als afscheiding- niet bij het oud ijzer gooien”, vertelt Erik Daanje. De penningmeester van dorpsbelangenvereniging Sebaldeburen.net trok de stoute schoenen aan en vroeg wat de plannen waren met de bankjes. “Wij zijn namelijk druk bezig rond ’t Spectrum, de school en de sportkooi om alles wat fraaier aan te kleden. Deze bankjes pasten perfect in onze plannen.” Op twee voorwaarden mocht het dorp de bankjes hebben van ‘De Drie Gezusters’; “We moesten de bankjes zelf ophalen én ze wilden na plaatsing graag een mooie foto. Nou, dat was voor ons geen obstakel.” De bankjes zijn vorige opgehaald uit Groningen en naar Sebaldeburen gebracht door Smeding BV.