Dromen en ontdekken aan de hand van avontuurlijke en muzikale Abel Tasman musical

0
378

DOEZUM – Het was zonder meer een genot om naar te kijken én te luisteren. ‘Abel, een verhaal over dromen en ontdekken’, werd vrijdag twee keer opgevoerd en goed ontvangen. In de middag waren de leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Grootegast te gast in sporthal De Leegens te Doezum, waar in de avond iedereen welkom was om dit stukje muzikale theater over de eigen geschiedenis mee te maken. Maanden is er achter de schermen hard gewerkt door –veelal- de leerlingen van CBS ’t Fundament uit Lutjegast. En niet zonder resultaat dus. Zij kregen dan ook terecht een groot applaus na het publiek te hebben meegenomen op een spannende reis vanuit oud-Lutjegast naar Tasmanië waar uiteraard ook de Maori’s aanwezig waren. Het is de bedoeling dat de musical onderdeel gaat uitmaken van een lespakket waar scholen uit het hele land gebruik van kunnen maken.