Winnares Sinterklaaspuzzel pakt kerstmenu in Grijpskerker Jumbo

0
445

Boodschappenrecord flink aangescherpt

GRIJPSKERK – Om maar direct met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen; 230 euro 36 cent wist Marieke Brouwer vorige week in haar boodschappenwagent te gooien. Nog niet eerder wist een winnaar van één minuut gratis winkelen bij Jumbo Arkema zo veel boodschappen binnen zestig seconden te verzamelen. Het is dan ook maar goed dat de wielen van een boodschappenwagen geen lucht bevatten, anders had dit zeker een probleem opgeleverd.

Na een inspectieronde, waarbij nauwkeurig de route vooraf werd vastgelegd gaf supermarktondernemer Johan Arkema het startschot. Een signaal dat Marieke geen twee keer hoefde te horen. Direct werd de spurt ingezet richting het vlees, zodat er tijdens de kerstdagen in ieder geval iets lekkers op tafel staat. Bij een goed vleesgerecht hoort natuurlijk ook een goed glas wijn, dacht de Grootegastse. Gelukkig waren de dozen overheerlijke rode Merlot dichtbij en ook een kratje bier voor de familie was snel ingeladen. Wie weleens een kerstfeestje heeft georganiseerd weet het: na afloop heb je heleboel wasgoed. Vieze tafellakens, natte theedoeken van de afwas en wie écht pech heeft ook de nodige kliederplekken in kinderkleding. Geen probleem voor Marieke, want ook het wasmiddel én de schoonmaakmiddelen belandden tijdig in het karretje. Pampers stonden ook op het verlanglijstje, maar helaas voor Marieke niet dicht genoeg bij. Voordat de luiers waren bereikt klonk het onvermijdelijke en onverbiddelijke eindsignaal van Johan. Niettemin gaf de kassa 230,36 euro aan. “En dat is nog niet eerder gebeurd”, weet Arkema wijzend op het aangescherpte record. Voor Marieke Brouwer mondt een leuke sinterklaaspuzzel uit in ongetwijfeld geslaagd kerstfeest. Aan de boodschappen zal het in ieder geval niet liggen. Die zijn alvast binnen!