Bakker Noordhof bedankt voor 25 jaar heerlijk brood

0
467

Wie neemt het stok(brood)je over in De Elzenhof?

NIEKERK – Afgelopen zaterdag was het dan echt zover. Het laatste bezoek van bakker Huike Noordhof aan De Elzenhof. Nou ja, vanuit zijn functie als warme bakker dan, want natuurlijk is Huike altijd welkom in de Niekerker woongemeenschap. Vanaf de oprichting van de wooncommune bezorgde de bakker uit Oldekerk trouw elke zaterdag het verse brood huis aan huis. Een dienst waar het merendeel van de bewoners van De Elzenhof graag gebruik van maakte. Bewoner Jacob Klamer weet wel waarom: “Hier wonen veel oude mensen die minder mobiel zijn. De meesten komen niet zo snel meer in een winkel. Het is dus fantastisch dat onze bakker elke zaterdag hier zijn brood kwam brengen.” Nu het pensioen van Huike Noordhof in zicht is, is ook het einde van de zaterdagtraditie nabij. Maar niet voordat de bewoners hun trouwe bakker hadden bedankt voor bewezen diensten. Voor de laatste bezorgronde kwamen de bewoners samen en werd de bakker verrast met een toespraak, een welverdiend cadeau en bloemen voor de bakkersvrouw. “Wat er straks gaat gebeuren weten we nog niet”, besluit Klamer. “Natuurlijk hopen wij dat de opvolgers deze traditie kunnen en willen voortzetten. Of dat misschien een andere bakker hier het brood wil bezorgen. Wij beseffen ons, je moet er ook maar net de middelen en de tijd voor hebben.” Huike toonde zich blij verrast met het mooie gebaar van de bewoners van De Elzenhof die hij 25 jaar tot zijn klantenkring heeft mogen rekenen.