Job Mol

0
1496

Voorzitter Tennisvereniging de Noord

GROOTEGAST – “Het is een drukke periode als voorzitter van T.V. de Noord in Grootegast. Momenteel is er een grote verhuizing gaande en wordt er hard gewerkt aan ons nieuwe tennisterrein. Daar heb je ook als voorzitter een rol in. Daarnaast zit ik in de bouwcommissie, weliswaar niet als voorzitter, waar ook veel tijd in gaat zitten.

Ik doe dat echter met liefde. T.V. de Noord is een mooie en gezellige vereniging. Een kleine club, met de uitdagingen die daar bij horen. Wij hebben zo’n honderd leden, dus is het belangrijk om zaken samen op te pakken. Alleen dan word je club toekomstbestendig en houd je het leefbaar. Welke uitdagingen bij een kleine club horen? Nou, met weinig leden heb je logischerwijs ook weinig middelen. Dat houdt dus in dat je creatief moet zijn met hetgeen dat er wel is.

Zelf tennis ik ook. Dat heb ik vroeger al veel gedaan en sinds een jaar of acht doe ik dat weer. Ik ben inderdaad een tijdje gestopt vanwege andere hobby’s en bezigheden, maar tennis nu lekker op recreatief niveau. Het is een prachtige sport.

Straks tennissen we op een andere locatie. Een goed oplossing voor alle partijen. Als het weer meewerkt en we vorstvrij blijven zouden we eventueel in februari al over kunnen, maar realistischer is april. Dat is ook de afspraak. Alles loopt momenteel op rolletjes. Er is een goede samenwerking met de gemeente Grootegast en goed contact met de aannemers die het sportpark moeten realiseren.

Of er ook negatieve kanten zitten aan de verhuizing? We hebben nu natuurlijk een eigen park dat we delen met de jeu de boulesclub, straks is dat anders en delen we het complex met meerdere partijen. Neem bijvoorbeeld de kantine. Wij gaan gebruik maken van de faciliteiten van de MFA, wat betekent dat we samen komen te zitten met voetballers en muzikanten. Het is best spannend om te zien hoe verschillende sportculturen zich tot elkaar verhouden. Daarnaast valt ook onze kantineomzet weg waar we rekening mee moeten houden. Dat gaat trouwens meer dan goed komen, daar ben ik van overtuigd.

Of ik na deze periode -die nu halverwege is- nog een periode als voorzitter ga fungeren? Daar heb ik eerlijk gezegd nog geen moment over nagedacht. Het kan, maar dat is vooral aan de leden. Zij maken de club, in alles. De commissies, de vrijwilligers. Iedereen denkt en werkt mee en dat is als voorzitter best een fijn gevoel.”