Radiomakers nemen Café de Driesprong in Kommerzijl over tegen kanker

0
321

KOMMERZIJL – De laatste dagen van 2018 stonden in Kommerzijl (en omstreken) in het teken van een heuse radiomarathon. Café de Driesprong werd deels omgetoverd tot een studio van waaruit vijf dagen lang de leukste hits werden uitgezonden op de speciaal in het leven geroepen fm frequentie 100,7. Van piratenhits tot bekende meezingers uit oude top 40 lijsten. Donderdag was de grote aftrap, het moment waarop de goede doelenactie van start ging. Want voor een goed doel was het, zegt Douwe Frankes. De opbrengst van de vijfdaagse gaat naar ‘Wij tegen kanker’, een initiatief van UMCG Kanker Researchfonds om onderzoek te doen naar innovatie in kankerzorg en om genezing van kanker dichterbij te brengen. “Een doel waar veel mensen zich wel in kunnen vinden”, vermoedt cafébaas René van den Berg die zijn etablissement graag ter beschikking stelde voor deze actie.