Winterwandelaars Slach om ‘e Toer verkennen Achtkarspelen

0
2057

SURHUIZUM – De meest fanatieke deelnemers van de negende editie van de Slach om ‘e Toer werden vrijdagochtend klokslag half negen weggeschoten door burgemeester Gerben Gerbrandy. Het is de laatste keer dat Gerbrandy de wandelaars weg zal schieten vanuit MFC De Delfaert in Surhuizum, omdat de burgervader op 14 januari afzwaait en gaat genieten van zijn pensioen. Honderden deelnemers meldden zich in Surhuizum voor een schitterende tocht die dit jaar ten noordwesten van Surhuizum was uitgestippeld. Een toer door Achtkarspelen over ‘oude paden en nieuwe wegen’, waarbij ook weilanden en weggetjes die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn aan de route waren toegevoegd. Er kon gekozen worden uit drie afstanden; 10, 20 en 30 kilometer, zodat iedereen moe en voldaan over de meet kon komen. De Slach om ‘e Toer is elk jaar weer een hele belevenis en dat was dit jaar niet anders.