Inschrijving Abel Tasman Struuntocht loopt storm

0
2725

LUTJEGAST – 2019, het jaar waarin er opnieuw een Abel Tasman Struuntocht wordt georganiseerd. De vijfde alweer, nadat in 2003 de eerste Struuntocht werd gehouden. “Inschrijven is sinds 30 december weer mogelijk”, laat Fauve Meidam weten namens het organiserende Stichting Promotie Lutjegast. De inschrijving werd geopend na een mooie winterwandeling –een dag eerder- van 2 kilometer rondom Lutjegast, waarbij onderweg ook de nodige marshmallows werden geroosterd, zoals te zien op de foto. De wandeling was een mini-Struuntocht vol leuke tussenstops en acts, met als afsluiter een kop snert voorzien van muzikale ondersteuning in dorpshuis ’t Kompas. De inschrijvingen liepen vervolgens direct voortvarend. “Inmiddels hebben 2.500 mensen zich ingeschreven en is meer dan de helft van de beschikbare 4.500 startbewijzen dus verzegd”, aldus Fauve. De Struuntocht heeft als thema ‘Vier door het Westerkwartier’ meegekregen en zal alle vier de voormalige Westerkwartiergemeenten aandoen. Het goede doel dat deze keer gesteund wordt is ‘Spieren voor Spieren’, bij het inschrijven kan een donatie worden gedaan deze stichting die zich inzet voor voor kinderen met een spierziekte.