Zaterdagteam TTS blijft maar winnen

0
2250

SURHUISTERVEEN – Voor de landelijke 2e klasse waren de Feansters naar het Hogeland getrokken.In het land van Ede Staal mocht in de schitterende locatie van het onlangs gerenoveerde huiskamercafé de strijd worden aangebonden tegen de dammers van Damclub Warffum. In een kopie van huiskamercafé Westerwijtwerd werd het een prachtig gevecht tussen beide teams.

Naast 3 gelijke spelen en 1 winstpartij werd in de eerdere wedstrijden 4 keer verloren. Deze zaterdagmiddag waren de Feanster schuivers dan ook optimaal gemotiveerd om hier verandering in te brengen. Jan Hoogsteen de enige echte Feanster was de eerste die de 2 punten binnenhaalde en kort daarop deed Steven Veenstra hetzelfde. Toen Cees Dijkstra remise haalde tegen Nico Werkman van Warffum begon er hoop te komen op een goed resultaat. Cees was de enige speler die in toernooibase in blauw verscheen. Pieter Dijkstra de nieuwe Feanster moest het opnemen tegen de broer van Nico, Fenno Werkman. Waarschijnlijk werd de positie iets verkeerd ingeschat want bij de 2e aanblik van dit potje stond Pieter ineens verloren. Gerrit Terpstra had duidelijk niet zijn middag en moest van geluk spreken dat hij in een slechte stand nog remise veroverde tegen zijn op papier zwakkere tegenstander Gezines Bottema. Van een gelijkwaardige remise was sprake in de partij van Ype Kroodsma tegen Geert Ploegman. Joop de Graaf vergrote de voorsprong door te winnen van Anko Sterenberg. Karel de Bruin kwam uit tegen de 2e man van Warffum Herman Mulder. In het middenspel had Herman al een dam veroverd ten koste van een aantal brikjes. Op wonderbaarlijk wijze wist Karel in een 4 tegen 3 eindspel de remisehaven nog te bereiken.Ook Sietse Jonker verdient een groot compliment. In een voordelige eindstelling moest zijn tegenstander de topper Peter Hoeksema wel remise accepteren om niet alsnog de bietenbrug op te worden gestuurd. Door de remise van de oude krijger Luitzen van der Heide tegen Rudolf Schwab werd de eindstand 12 tegen 8 bepaald. Het team van TTS staat hiermede op de 4e plaats in de 2e klasse A van de landelijke competitie.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is een ereplaats nog altijd mogelijk.