Indonesische soos van start

0
2377

ZUIDHORN – Vrijdag ging in Pand 10A de buurthuiskamer van Zuidhorn de Indonesische Soos van start. De buurthuiskamer was voor deze gelegenheid helemaal in Indonesische sfeer gebracht. Op de tafels prijkten batik kleden, in de vensterbanken lagen slendangs (sjerpen) met diverse attributen en aan de wanden hingen mooie prenten. Op de achtergrond speelde zachtjes krontjong muziek.    Met de woorden ‘mari masoek’ (Indonesisch voor ‘kom binnen’) heette Imelda Tatuhey alle gasten welkom. Imelda in prachtige sarong en kebaya straalde van genoegen om zoveel gasten te mogen verwelkomen. En het waren er veel, alle stoelen waren bezet en de laatste gasten moesten zelfs even staan. De gasten werden verwend met koffie, thee en heerlijke eigen gebakken lekkernijen. Als hoogtepunt van deze morgen trad Siti, een Indonesische danseres op. Zij danste het sprookje van de Prins die in een wilde eend werd omgetoverd. Tijdens de klanken van de muziek en een prachtige, sierlijke dans konden de gasten zich even in Indonesië wanen. Vanaf nu is de Indonesische soos ‘Mari masoek’  iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur te bezoeken en iedereen is welkom.