Veel stappen gezet op Rehobothschool

0
461

OLDEKERK – Afgelopen woensdag was het eindelijk zover: na de introductie van de Stappentellers begin januari op de Rehobothschool in Oldekerk werden de eerste resultaten bekend gemaakt. Veertig kinderen uit groep 5-6 en groep 8 hadden gemiddeld meer dan 10.000 stappen gezet per kind per dag. Hun beloning was een sportcoupon voor een gratis sportles bij een van de volgende sportclubs: zwemvereniging ZENO, Tennisvereniging De Mepsche, Judovereniging Grootegast, gymsportvereniging Let’s Move, Survival4All Boerakker, gymvereniging TIGA, Shisundo Leek en Gym/Freerunclub Witteborg Sport. Het project “Stap voor Stap” is de afstudeeropdracht van 4e jaars ALO-student Lars van der Til, ondersteund door stichting Quadraten die 100 stappentellers ter beschikking stelde. In de voorafgaande pilot liet directeur Omke Bakker van cbs Rehoboth al weten dat de kinderen graag meededen en dat is gebleken. De kinderen met een coupon hebben wel zin in een extra beweegmoment en dat past natuurlijk naadloos in het doorlopende project ‘Grootegast in beweging’. Grootegast in beweging is het subsidieproject van de gemeente Westerkwartier, uitgevoerd door Witteborg Sport, om kinderen van 2 tot 18 jaar meer en gevarieerder te laten bewegen. Meer info via info@witteborgsport.nl