Geslaagde turnwedstrijd NTS C voor GSV Let’s Move

0
3765

LUTJEGAST – Alle turnsters hebben hun beste turn-beentje voorgezet en met mooie resultaten en behaalde doelen en met 
een keer goud, een keer zilver en een keer brons een geslaagde wedstrijddag.

In alle vroegte ging de reis deze dag richting Middelstum. Waar de jongste turnsters van de turn+ en de selectie in de 1e wedstrijdronde mochten beginnen in Mini-instap niveau D3. Zes turnsters van Let’s Move deden mee in deze ronde in een groot deelnemers veld. 
En met een goed resultaat. Jasmijn werd 1e en ging met een gouden medaille huiswaarts. Op alle toestellen turnde ze zeer netjes en strak en in alle rust wat haar dan ook terecht het goud opleverde.
Anna behaalde net niet het erepodium en werd 4e met maar 0.7 punt verschil van Jasmijn. Zo dicht zat het op elkaar en vooral op brug turnde zowel Jasmijn, Anna en ook Emma technisch zeer goed.
Emma behaalde met al haar kracht een nette 10e plaats in dit groot deelnemersveld. Alle doelen zijn op deze dag gehaald door deze 3 turnsters en wat een verschil en vooruitgang met vorig jaar. 

In het zelfde niveau zaten ook de andere 3 turnsters. Het doel voor de nieuwelingen was dan ook: laten zien wat je geleerd hebt en dit laten zien. Nienke, Amber en Fleur hebben ondanks de eerste wedstrijd zenuwen waardoor ze vooral op balk en vloer elementen vergaten of door elkaar husselden wel hun doel bereikt en laten zien wat ze in hun mars hebben voor de toekomst. Ze eindigden respectievelijk op een 18e, 19e en 21e plaats. Wedstrijdronde 1 is met tevredenheid afgesloten en Let’s Move kon meteen door met de volgende groep in wedstrijdronde 2.

In de 2e wedstrijd mochten 5 turnsters hun turnkunsten laten zien. In Pupil1-niveau D4 stonden er zelfs 2 Let’s Move turnsters op het ere podium. Iris werd 2e en Maartje werd 3e. Beide hebben er hard voor getraind en dat was te zien, vooruitgang op vorig seizoen want beide hebben een stabiele nette wedstrijd geturnd met zilver en brons als resultaat.

In Instap-niveau D3 stonden Zita en Geke op de wedstrijdvloer. Zita behaalde een 6e plaats en Geke een 8e plaats. Zita is technisch en mentaal met grote sprongen vooruit gegaan, waardoor ze op alle toestellen een stijgende lijn liet zien. op brug eindigde ze zelf als 1e in haar niveau. Geke turnde haar eerste wedstrijd voor Let’s Move en turnde op alle toestellen een strakke en vooral nette oefeningen.

Fiënna turnde ook in deze wedstrijdronde in Pupil 2- niveau D3 en behaalde een mooie 5e plaats. Op vooral brug turnde ze zelfs vol overtuiging naar een 3e plaats. Helaas op vloer ging er wat mis wat haar net niet op podiumplaats bracht.Al met al een wedstrijddag om tevreden en trots naar terug te kijken, mooie resultaten, doelen behaald en weer nieuwe leerpunten voor een volgende keer. Nu gaan deze meiden hard aan de bak voor de uitvoering van Let’s Move die in de agenda staat op zaterdagavond 13 april. Daar zullen ze aan het publiek hun turnkunsten van vandaag en nieuwe elementen tonen.

Dank voor ons jurylid Ella en Jaroenie onze assistent en onze junior assistent Dana die even snel is ingevallen met de grote drukte.Onze trainster Ina kan weer terug kijken op een geslaagde en gezellige wedstrijd dag met de turnsters.