Solisten en orkesten binden wederom de strijd aan tijdens geslaagd Federatiefestival

0
1611

ZUIDHORN – Voor de vijftiende keer werd zaterdag het solistenconcours gehouden in de PKN kerk aan de Gast. Muziekverenigingen uit de voormalige gemeente Zuidhorn bonden wederom de strijd met elkaar aan. Heel even was het nog de vraag of het concours wel gehouden zou worden. Na de editie van vorig jaar wist men al dat de gemeente Zuidhorn eindig was. “Het zou echter erg jammer zijn om deze onbetaalbare ervaring – voor met name de jongere deelnemers – niet op één of andere manier voort te zetten”, vond Excelsior-voorzitter John Bouwman destijds. Gelukkig voor Bouwman bleek het allerminst de laatste editie en stalen jonge talenten én ervaren musici zaterdag wederom de show in de sfeervolle kerk. Overdag was het eerst de beurt aan de solisten, waarna naarmate de dag vorderde ook de jeugdorkesten en de A-orkesten ten tonele verschenen.