VVD zet vraagtekens bij incassobeleid

0
1541

WESTERKWARTIER – De VVD is verrast door het – schijnbaar – aangepaste incassobeleid van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Fractievoorzitter Tanja Haseloop: “Onze inwoners waren altijd gewend hun Afvalstoffenheffing in 10 keer te kunnen betalen. Die worden nu overvallen door een nieuw incassobeleid. De gemeentelijke belastingen kunnen nu nog maar in 5 of 3 termijnen betaald worden. Onacceptabel! Wij willen weten of de Afvalstoffenheffing inderdaad alleen maar in een paar termijnen betaald kan worden. En in hoeveel termijnen dan. Tevens of deze regeling ook op de andere gemeentelijke belastingen van toepassing is. Dit betekent soms een onmogelijke opgave voor grote groepen inwoners van onze gemeente. Ik snap niet waar dit nieuwe incassobeleid voor nodig is. In ieder geval vindt de VVD het onwenselijk.” De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Tanja Haseloop: “In de nieuwe gemeente zou de dienstverlening naar onze inwoners heel belangrijk zijn en het nieuwe college heeft aangegeven grote aandacht te hebben voor de minima. Wij zijn benieuwd of het college vindt dat deze wijziging een uitwerking van die gedachte is. We wachten de antwoorden op onze vragen eerst maar eens af.”