Neon Volleybal in Sporthal Quicksilver S

0
1989

ZUIDHORN – Donderdag 21 februari wordt er gevolleybald in sporthal Quicksilver S te Zuidhorn. Tussen 14.00 en 16.00 uur is het eerst de beurt aan kinderen in de basisschoolleeftijd. “Tijdens een spelmiddag kunnen zij op een leuke en laagdrempelige manier deelnemen aan volleybalgerelateerde spelletjes”, vertelt Simke Eding van het organiserende Sociaal Werk De Schans. De activiteiten worden gegeven door vrijwilligers van volleybalvereniging De Meeuwen, waarbij de aankleding van de sporthal het extra spannend maakt. “Alles is in blacklight”, verklaart Simke de spanning. “Kortom, neon! Door de blacklight lampen licht de zaal op een speciale manier op. Zelfs de ballen zijn met neontape beplakt en ook kunnen kinderen zich laten schminken met neonschmink, zodat ook zij oplichten.”

Een ervaring die ook ‘oudere’ volleyballers (en niet-volleyballers) zeker niet mogen missen. Daarom is de jeugd van het voortgezet onderwijs welkom tussen 18.30 en 20.30 uur om een balletje slaan in neon-sporthal. Vanaf 20.30 tot 22.30 uur mag de oudste doelgroep die het voortgezet onderwijs is gepasseerd aan de bak. Een leeftijdsgrens is er niet. “En het maakt niet uit of je nu wel of niet goed bent in volleybal”, duidt Simke. “Er wordt gespeeld in twee poules; eentje voor ervaren teams en eentje voor de niet of minder ervaren volleyballers. Zo kan iedereen meedoen op zijn of haar niveau.”

Deelname kost 1 euro. Opgeven kan alleen of in duo’s, “dan zorgen wij voor de teamindelingen”, aldus Simke. Om deel te nemen kan men zich vóór 18 februari aanmelden bij Simke via s.eding@sociaalwerkdeschans.nl.

Simke Eding voor Cultureel Centrum Zuidhorn