Zeester heeft periodetitel in zicht; eindelijk feest in Grootegast

0
2645

STREEK – Gemengde gevoelens op sportpark It Ketting in Surhuisterveen. Na een enerverende wedstrijd tussen ’t Fean ’58 en topper Blauw wit ’34 stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Vooraf een prima uitslag voor de Feansters. Achteraf zuur. Interim-trainer Johan Wijnsma na afloop van de kraker in de klasse 2I: ““Ik denk dat wij vandaag twee punten hebben verloren in een echte wedstrijd tegen een prima tegenstander.” Jens Hamstra en André van der Molen tekenden voor de treffers van ’t Fean ’58. De club bevindt zich stevig in de middenmoot. In de klasse 3B was VV Grijpskerk op eigen veld te sterk voor hoogvlieger Kollum. De Kollumers kennen na een goede eerste seizoenshelft een tegenvallende herstart na de winterstop. Ook Grijpskerk wist optimaal te profiteren van het gebrek aan vertrouwen bij de oranjehemden. Na een half uur spelen zette Raymond Pietens de eindstand op het scorebord; 1-0. Pietens deed dit op aangeven van Brian Tefi die de bal vanaf de linkerflank schitterend voor het doel slingerde. Tien minuten voor tijd leek Kollum nog even langszij te komen, de kopbal van Gerard van Zonneveld trof echter de lat. Het zou ook te veel zijn geweest voor de gasten die 97 minuten achter een prima spelend Grijpskerk aan hebben gelopen. In dezelfde klasse werkt VV Niekerk aan een nieuw doelpuntenrecord. In negatieve zin welteverstaan. Zaterdag mocht de doelman van de roodhemden wederom vijf keer vissen tegen Rijperkerk. De wedstrijd eindigde in een 2-5 overwinning voor de gasten. Niekerk staat stijf onderaan en daar is met 51 tegendoelpunten uit 14 duelsniets op af te dingen. In de klasse 3C ziet koploper VV Zuidhorn de achtervolgers uit Loppersum met rasse schreden naderen. Zuidhorn kwam op eigen veld tegen SC Stadspark niet verder dan 1-1. Loppersum profiteerde optimaal van het puntenverlies door met 3-0 te winnen van Holwierde. Het gat tussen de koploper en de achtervolger bedraagt nog maar twee punten, met de kanttekening dat Loppersum twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Fc Grootegast viert (eindelijk) feest. In Grootegast werd een heus spannend duel uitgevochten met als speciale gast het gevreesde degradatiespook. De thuisploeg bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd op de twaalfde plek, terwijl DVC Appingedam de rode lantaarndrager is (14e). De groenhemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd en waren in het eerste bedrijf aan de gevaarlijkste ploeg. Gescoord werd er echter niet voor de thee. Na de rust kwam Rick van Dellen in de ploeg voor Tim Veenstra. Een gouden wissel, want al na twee minuten schoot Van Dellen zijn Grootegast op voorsprong. Diezelfde Van Dellen verdubbelde in de 62e minuut de voorsprong op aangeven van Mike Homan. Vlak voor tijd deed Appingedam nog wat terug, verder dan 2-1 kwamen de gasten echter niet. Ook Aduard 2000 verschafte zichzelf wat extra lucht door in en tegen Noordwolde met 0-1 te winnen. In de klasse 4C probeerde De Lauwers de driepunter van vorige week een goed vervolg te geven. De goede plannen ten spijt verloor de ploeg van trainer Nico Roorda met 7-2 op het kunstgrasveld van Velocitias 1897. Na een 4-1 ruststand werd er ook in de tweede helft flink gescoord. “Het verschil was gewoon te groot”, aldus Roorda die spreekt van een terechte nederlaag tegen een veel betere tegenstander. Beide doelpunten van De Lauwers kwamen op naam van Sander Wilpstra. OKVC deed op eigen veld goede zaken in de streekderby tegen VV Opende; 2-1. Door de overwinning van de Olhoofsters is er nu een gat van zeven punten geslagen met ASC’75 uit Augustinusga.  ASC’75 speelde in Roden met 2-2 gelijk tegen ONR en loopt op haar beurt een punt weg bij de hekkensluiters uit Boerakker en Warfstermolen. GSVV mocht op eigen veld proberen aan te klampen bij de subtop. Daarvoor moest wel gewonnen worden van Lions ’66, wat niet lukte. De wedstrijd eindigde in 2-2 waardoor GSVV zich precies in het midden van de klasse 5C bevindt. “We willen wat winnen”, stelde Zeester-trainer Marinus Siekman voorafgaand aan het seizoen in de klasse 5D. “De titel is allicht te hoog gegrepen, maar een periodetitel is óók een prijs.” Zaterdag zette VV Zeester een grote stap richting de periodetitel voor de tweede periode. Al na 1 minuut zette spits Vince van der Veen de Zoutkamper formatie op voorsprong tegen ZEC. Jeffrey Brink vergrootte in de 46e minuut de voorsprong door een hoekschop van Danny Beerda te promoveren tot doelpunt. Even later was het wederom Vince van der Veen die vanaf 11 meter mocht aanleggen voor zijn tweede van de middag én honderdste voor Zeester; 3-0. Zaterdag 9 maart is de eerstvolgende wedstrijd van Zeester, uit tegen de Oosterparkers. Bij winst heeft trainer Siekman zijn prijs te pakken. VV Ezinge was op eigen veld te sterk voor DIO Groningen, in een doelpuntrijke wedstrijd die eindigde in 4-2. Met 24 punten uit 13 duels doen de Ezingers lekker mee in de subtop van de klasse 5D. Op zondag speelde VV Surhuisterveen met 2-2 gelijk tegen Warga. De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten voor de thuisspelende Feansters. Surhuisterveen bezet momenteel de vijfde plaats in de zondagsklasse 4B.