Zaalvoetballers zwaaien na veertig jaar organisator Eeuwema uit

0
2575

GROOTEGAST – Jan Eeuwema uit Grijpskerk heeft zaterdag na veertig jaar afscheid genomen als organisator van het DDO-toernooi in sporthal De Leegens in Grootegast. Hij werd door de spelers van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in het zonnetje gezet. Eeuwema was veertig jaar geleden een van de bedenkers van het zaalvoetbaltoernooi voor vriendenteams, dat traditioneel op vijf zaterdagen in januari en februari wordt gehouden. Hij heeft besloten het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Bij zijn afscheid werd Eeuwema zaterdagavond uitgebreid bedankt. In een afgeladen volle sporthal kreeg hij van de spelers van de twaalf teams – de meesten zijn er al vele jaren bij – een fotocollage, een persoonlijke kampioensschaal en nog veel andere bedankjes. De voetballers zongen hun organisator nog uitgebreid toe. Winnaar van de jubileumeditie van het DDO-toernooi werd FC Knaak uit Grootegast. Knaak bleef in de eindstand Eeuwema’s eigen DDO-team op doelsaldo voor.