Geen stembureau voor Feerwerd en Nuis

0
357

FEERWERD/NUIS – Raadslid Henk Bakker (GroenLinks) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het ontbreken van een stembureau in Feerwerd. “Inwoners van Feerwerd hebben zich bij ons gemeld”, vertelt Bakker, “maar ook in Nuis, Lettelbert en Lucaswolde schijnt men niet in het eigen dorp te kunnen stemmen.” Een kwalijke zaak, vindt Bakker die stelt dat de democratie hier niet mee gediend is en de drempel om te gaan stemmen lager kan. Burgemeester Koos Wiersma deelde de mening van Bakker niet. “Uiteraard was het ons bekend dat is deze dorpen geen stembureau is ingericht. Echter, wat geldt zijn niet de dorpen, maar de afstand. En de afstand van Feerwerd naar Ezinge is niet bijzonder groot. De gemeente Westerkwartier telt 55 stembureau en dat is wat ons betreft voldoende.” Overigens is het Feerwerder stemprobleem niet recent onstaan, wist Wiersma te melden. “Er is al 15 jaar geen stembureau meer in Feerwerd.”