Handhaving sloot Middag-Humsterland opgeschort

0
446

NIEHOVE – In het Middag-Humsterland zijn in de afgelopen jaren diverse karakteristieke sloten verdwenen, waaronder op het land van boer Hans van der Helm uit Niehove. Deze kronkelende sloten in het Nationaal Landschap moeten worden onderhouden door de boeren die in een aantal gevallen zelf minder blij zijn met de natuurlijke afscheidingen tussen hun landerijen. Vijf boeren hebben een brief gekregen van de gemeente waarin zij onder druk van een dwangsom worden gesommeerd de sloten op hun grond weer uit te graven. Van der Helm in Niehove is tegen deze boodschap in protest gekomen en vond een luisterend oor bij VZ Westerkwartier. Het college van burgemeester en wethouders heeft recent besloten om de handhaving voorlopig op te schorten. “Dat is overigens geen besluit”, deelde wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi de gemeenteraad mee. “Wij gaan eerst zelf langs bij de boer om te inventariseren en te kijken wat er precies speelt. Daarna gaan wij, als college, besluiten hoe verder te handelen.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.