Ingrid Zwaagstra

0
455

Voorzitter muziekvereniging ‘Ons Ideaal’

GRIJPSKERK – “Tja, hoe lang ik nu samen met Dorien (Cazemier red.) voorzitter ben van muziekvereniging ‘Ons Ideaal’ durf ik niet te zeggen. Ik vermoed dat het nu een jaartje of 5 geleden is dat we het voorzitterschap samen hebben opgepakt. De vorige voorzitter stopte ermee en dus moest er een nieuwe voorzitter komen. Dan kon Dorien zijn, of ik. Echter, we hebben allebei een gezin met jonge kinderen en een druk bestaan naast de vereniging. Het duovoorzitterschap is een prachtige uitkomst. We kunnen de taken goed verdelen en op elkaar terugvallen als dat nodig is.

Inmiddels ben ik al behoorlijk lang bestuurslid bij ‘Ons Ideaal’. Op mijn 17e werd ik gevraagd om namens de jeugdleden toe te treden tot het bestuur. Ik ben nu 35 jaar, dus tel maar uit. Al kan het langer hoor. De vorige voorzitter heeft –geloof ik- ruim 55 jaar in het bestuur gezeten, dus ik heb nog wel even te gaan als ik dat wil evenaren.

Muziekvereniging ‘Ons Ideaal’ is een gezellige vereniging met 25 leden, waaronder ook jeugdige leden. Het mooie is dat de ‘stemmen’ goed verdeeld zijn wat de klank ten goede komt, al moet ik zeggen dat onze bassectie voor de zekerheid nog wel wat versterking kan gebruiken. Elk jaar geven we een aantal concerten. In De Nieuwe Wierde, met kerst en we zijn ook regelmatig buiten te vinden. Daarvoor worden in de regio regelmatig gevraagd, van het eigen Grijpskerk tot aan Kommerzijl.

Tevens wordt er jaarlijks een groot concert gegeven. Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 maart, aanvang 20.00 uur, in het witte kerkje op het Kerkplein in Grijpskerk. Een prachtlocatie. Spelen in een kerk is speciaal en dan heeft de kerk van Grijpskerk ook nog eens een schitterende klank en uitstraling. Het thema is dit jaar ‘Films’. We gaan muziek spelen uit bekende films zoals Harry Potter, Star Wars en The Addams Family. Een feest der herkenning voor filmliefhebbers dus. Naast ‘Ons Ideaal’ treden ook twee saxofoonkwartetten op. Dat is goed voor de afwisseling. Zij hebben toch een iets andere klank en spelen iets andere muziek. De toegang tot het concert is gratis, al staat er bij de deur wel een koffer. Vrijwillige bijdragen voor de vereniging zijn altijd welkom, ook deze avond. Maar in eerste instantie hopen we gewoon op een volle kerk dat tevreden en vermaakt de deur uitloopt na afloop van het concert.” \lsdq