‘Acht Westerkwartierders op provinciale lijst ChristenUnie’

0
197

WESTERKWARTIER – Deze week start de campagne van de ChristenUnie voor de provinciale statenverkiezingen. Vanuit Westerkwartier staan er acht kandidaten op de lijst. In de campagne met het thema ‘Waardevol’ zet de ChristenUnie de inwoners en de regio centraal.

Op de eerste plaats van de kandidatenlijst staat Henk Staghouwer. Hij is momenteel gedeputeerde namens de ChristenUnie in het Groninger provinciebestuur en woont in Briltil. Op plaats zeven staat Dick Hoogers (Zuidhorn), hij is community banker bij een bank in de stad. Op plaats tien vindt u Klaas Wierenga (Zuidhorn). Wierenga is in het dagelijks leven werkzaam als inspecteur van onderwijs. Verder staan Jan Lok (Leek), Arina Havinga (Briltil), Bart Boonstra (Sebaldeburen), Bert Nederveen (Noordhorn) en Febo Emmelkamp (Tolbert) op de provinciale kandidatenlijst. Lijsttrekker Henk Staghouwer: “Het is een eer de lijst aan te voeren. Het is geweldig om te merken dat we binnen onze partij zoveel capabele en enthousiaste mensen hebben met een hart voor de provincie Groningen. De ChristenUnie wil zich sterk maken voor een provincie waar het goed wonen, werken en leven is.” Als onderdeel van de campagne wordt er een prachtige glossy uitgebracht. Woensdag 27 februari wordt de eerste exemplaar uitgereikt. Deze glossy, met een oplage van meer dan 40.000, staat vol interviews met mensen die zich inzetten voor onze waardevolle provincie. Daarnaast steken de kandidaten de handen uit de mouwen op vijf plekken in de provincie. Dit gebeurt zaterdag 2 maart in samenwerking met Stichting Present.