Janco Poelman grote man op darttoernooi VV Buitenpost

0
268

BUITENPOST – Darttalent Janco Poelman heeft opnieuw het darttoernooi van VV Buitenpost gewonnen. Hij wist zaterdagavond in de kantine in een zinderende finale van de singles Robin Huisman de Jong te verslaan. Janco won ook het koppeltoernooi waarin hij samen speelde met Renze Schootstra.

Aan het toernooi deden 36 darters mee. De enkelronde werd afgewerkt volgens het format best of 5, 301. In de winnaarsronde bereikten Janco Poelman en Robin Huisman de Jong de finale. Hierin nam Janco een 3-0 voorsprong, maar Robin knokte terug door te finishen met 3-3. In de beslissende leg moest hij de overwinning toch laten aan Janco. De verliezersronde werd gewonnen door Durk de Haan die in de finale Stefan Wijmenga versloeg met 3-2.

Hoogste finish

Het koppeltoernooi werd eveneens gewonnen door  Janco Poelman, die een koppel vormde met Renze Schootstra. Zij wonnen de finale met 3-2 van het koppel Stefan Wijmenga en Arjan Douma. Robin Huisman de Jong won de prijs voor de hoogste finish, hij gooide uit met 100 punten.