‘t Diner kon zeker minder

0
240

GROOTEGAST – Het mag aangemerkt worden als één van de successen van GCWK. Een veertigtal regionale voedselproducenten, politici en onderwijsinstellingen kwamen eind november samen in Het Hooge Heem om elkaar te vertellen over hun activiteiten, sterke punten en te kijken waar men iets voor elkaar kon betekenen. “Daar zijn mooie dingen bereikt”, vindt Eric Veldwiesch. “Het werd al vrij snel duidelijk dat Terra Oldekerk en Longsnout Pork samen iets moois op kunnen zetten. Maar ook tussen Het Hooge Heem en de Culinaire Vakschool speelt nu iets waar beide partijen wat aan hebben. De grootste winst is echter dat we partijen aan elkaar hebben voorgesteld. Scholen, de bibliotheek, vleesproducenten en landbouwers. Dat is een grote stap in de goede richting. Wat die richting is? In dit specifieke geval het opzetten en onderhouden van een sterke regionale voedselketen, waarin voedsel in de eigen regio wordt geproduceerd, verwerkt én geconsumeerd. Eerlijk, helder en dichtbij.” De conclusie luidt dan ook dat het ’t Kon minder diner heel wat minder had gekund, maar veel heeft opgeleverd.