Boomsnoeidag Lauwerzijl

0
223

Lauwerzijl – De fruitbomen in ´Fruitdorp Lauwerzijl´ zijn zaterdag 2 maart door vrijwilligers vakkundig onder handen genomen onder begeleiding van een ervaren fruitboomsnoeier, de heer Van der Berg. Na de gezamenlijke koffie in dorpshuis ´De Vrijwilliger’ werd op advies van Van der Berg gestart aan de Zoutkamper kant van het dorp. Drie ploegen snoeiers zijn aan de slag gegaan, waarna een grote groep vrijwilligers daar achteraan het snoeihout weer op te ruimen. Allemaal met het doel om in de herfst gezonde bomen met veel vruchtdragende takken te hebben. Tussen de middag was er een goed verzorgde lunch met snert en belegde broodjes. Tegen drieën was de klus geklaard. Een grote bult takken, al het materiaal weer opgeruimd en een kop thee als afsluiting. De organisatie is dankbaar voor alle handen die meegeholpen hebben.