Offspring Festival wil voor verrassingseffect zorgen in Zuidhorn

0
485

ZUIDHORN – Zuidhorn krijgt een gloednieuw festival, Offspring Festival. Weer een festival in Zuidhorn? Is daar nog plek voor? Volgens organisatoren Edwin Vis en Minne Bonnema wel.  

“Minne en ik komen elkaar geregeld tegen in de supermarkt en dan zeggen we altijd tegen elkaar; het wordt weer eens tijd voor een nieuw feestje hier,” vertelt Edwin. “In de zomer is er al veel te doen hier, dus wij hebben gekozen voor het voorjaar.” Minne haakt hierop aan; “Dat is ook een van de redenen dat we het festival Offspring hebben genoemd. ‘Spring’ is natuurlijk Engels voor lente. Maar daarnaast betekent Offspring ook nageslacht. En het Zuidhornse nageslacht, dat is wat wij een podia willen bieden.”  

Dat is volgens Edwin een van de dingen waarin Offspring zich onderscheidt van bijvoorbeeld KanaalPOP Festival of Jazz aan de Gast. “Wanneer je op Offspring wilt spelen, dan moet je uit Zuidhorn komen, of een van de bandleden moet hier wonen. Zo wordt het een lokaal feestje. KanaalPOP is ook ooit zo begonnen, maar dat is inmiddels heel groot geworden. Wij willen juist een intiem feestje voor en door het dorp neerzetten. Daarom hebben we voor Balk gekozen als locatie. En dan ook heel bewust twee podia in het café en in de tuinzaal.” Treden de acts dan tegelijkertijd op? “Nee, de acts staan drie kwartier op het podium, waarvan er een overlap is van een kwartier. Zo heb je wel de keus, maar bijt het elkaar niet.” Die acts zijn erg gevarieerd. Zo is Meindert Talma, die eerder al bij De Wereld Draait Door en Voetbal Inside optrad, de grote publiekstrekker. “Veel mensen weten niet dat hij gewoon hier in de buurt woont. Maar Van de Straat komt ook optreden met hun Groningse nummers en Bart Brands Buijs houdt een popquiz. We hopen natuurlijk dat hij de avond aan elkaar praat, maar daar moeten we het nog even over hebben. Wat trouwens ook erg uniek is, is dat we De Tuinzaal in Balk in gaan richten als kunstexpositie. Kunst en curiosa die te maken hebben met muziek en gemaakt zijn door lokale kunstenaars hangen we op aan de glaswand. Het wordt dus echt een artistieke avond met hopelijk een verrassingseffect, waarmee we kunnen zien hoeveel artistiek talent Zuidhorn heeft.”  


Offspring Festival vindt plaats op zaterdag 16 maart in Zalencentrum Balk en begint om 20.00 uur. Voor die tijd een Offspring Burger happen kan voor €12,50. Reserveren is dan gewenst. Meer informatie over de kaartverkoop en de volledige line-up zijn te vinden op de Facebookpagina van Offspring Festival.