Installatie AED in Briltil gerealiseerd

0
217

BRILTIL – Afgelopen week is officieel de AED van Briltil geïnstalleerd. Het initiatief voor de installatie kwam uit de Buurt- en Belangenvereniging Briltil, die het belangrijk vond dat niet alleen in Zuidhorn, maar ook in Briltil een AED kwam. “In Zuidhorn zit een AED in het sportpark, maar dat is natuurlijk best een eind van Briltil af. Dan kan het behoorlijk kritiek worden”, aldus Frouktje Moes van de Belangenvereniging. “Wij waren daarom van mening dat in Briltil eentje moest komen. Steakhouse André Dokter en de Rabobank waren bereid een bijdrage te doen en natuurlijk droegen wij zelf als vereniging een steentje bij. Daarnaast heeft de gemeente ons hiermee goed geholpen. Die hulp kwam in eerste instantie vanuit de oude Gemeente Zuidhorn, wethouder Nederveen was hier nauw bij betrokken, maar ook de nieuwe Gemeente Westerkwartier steunde ons hierbij. Vandaar dat bijna het volledige college van Burgemeester en Wethouders aanwezig was bij de onthulling. Op deze manier konden zij ook meteen kennis maken met onze vereniging.” De vereniging kijkt tevreden terug op de onthulling. “We zijn vooral blij dat de AED er nu hangt. We vinden het fijn dat deze op een openbare plek hangt en dus voor iedereen vrij toegankelijk is in het geval van nood.” De AED hangt op de zijwand van Steakhouse André Dokter aan de Niekerkerdiep Zuidzijde kant.