Jeugd Buitenpost enthousiast over avond met scheids Kamphuis

0
1592

BUITENPOST – Ruim 100 jeugdleden van VV Buitenpost hebben woensdagavond met veel enthousiasme meegedaan aan  een spelregelavond. De interactieve bijeenkomst werd verzorgd door betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis. Dankzij zijn vele voorbeelden uit de praktijk en de scherpe vragen van de voetballers van O13 tot en met O19, de jeugdtrainers en -leiders, was het een geslaagde avond. In de bomvolle kantine van VV Buitenpost gaf Jochem Kamphuis eerst uitleg over de spelregels van het voetbal en vertelde hij over zijn bezigheden als scheidsrechter in de professionele competities. Vervolgens behandelde hij spelsituaties uit de Eredivisie. Kamphuis maakte aan de hand van televisiebeelden duidelijk waarom bepaalde overtredingen een gele of rode kaart krijgen. De Groninger scheidsrechter vroeg de jeugdleden en begeleiding naar hun mening en waarom zij het juist wel of juist geen gele of rode kaart vonden. Dit leverde interessante discussies op. Aan het eind van de bijeenkomst mocht iedereen nog vragen stellen. Het doel van de spelregelavond was de jeugdleden en leiding kennis over voetbalregels op te laten doen, ze enthousiast te maken voor het scheidsrechterwerk en een stukje teambuilding. Volgens organisator Jacob Marc Kootstra van het jeugdbestuur is die opzet geslaagd.